woensdag 2 januari 2013

Diesel by Marieke en Tinie

Het is mischien wel leuk om even iets meer over Diesel te vertellen. Heer Diesel is nu een hulphond van 7 jaren oud, en heeft al een hele loopbaan achter zich. Het is ook te lezen op de oude blog, maar graag vertel ik hier ook even iets meer over zijn loopbaan.

We zeggen en schrijven 16 mei 2007. Dit is de tweede verjaardag van Heer Diesel, en het is tevens de dag van zijn verhuizing naar Marieke Timmer. Marieke Timmer is op dat Leerlinge van het AOC Terra in Groningen. Vanuit de opleiding gaat Marieke samen met Tinie Hansma Diesel tot een volwaardige hulphond trainen.

Marieke Timmer en Tinie Hansma
Thuis bij Marieke lopen er drie bordercollies rond. Met Tess kan Diesel het het beste vinden. De andere twee, Senna en Abby, moeten niet zo veel hebben van Diesel. De ouders van Diesel hebben ook een honden-agility-school in Westerlee. Kortom: alle ingrediƫnten voor een leuk hondenleven zijn aanwezig. Diesel gaat geregeld meetrainen, en is reuze lenig. Niet snel, maar wel goed! Dit resulteerde in een prachtig resultaat op 7 juli 2007, waarbij Diesel clubkampioen werd van doginaction.

Ondertussen werd er ook veel getraind voor het hulphondenwerk. Diesel ging mee naar de stad, de school, feesten en partijen. Zelfs in de winkels werd er flink getraind, en ook op school werd er naast de rolstoel getraind. Ik heb alle foto's uit Diesel zijn tijd bij Marieke in een eigen map gestopt.

KLIK OP DE FOTO OM NAAR DE MAP TE GAAN!!!
Toen ik vanmiddag bezig was met de foto's verhuizen van een jonge Diesel was het erg leuk om dit terug te zien. In deze periode heeft Marieke heel hard getraind en met Diesel gewerkt om een volwaardige hulphond van hem te maken. Een zeer belangrijk stukje werk wat niet in woorden is uit te drukken.

~~Fons~~
Een reactie posten